Doet u mee?

U bent op vakantie in Rolde en omgeving, of zomaar een dagje erop uit. Op de fiets rijdt u een prachtige route door een landelijk gebied. Onderweg ziet u onder andere de koeien op het land staan en er groeien allerlei verschillende gewassen. Een vertrouwd beeld wat we ook graag zo willen houden. Tijdens deze fietstocht wordt u onderweg door middel van informatieborden bij de gewassen op de hoogte gebracht wat er op dat moment groeit.

Wat is er te zien?

Tijdens deze mooie toeristische fietsroute komt u langs diverse verschillende agrarische bedrijven, waarvan een aantal als nevenactiviteit een winkel aan huis hebben met veelal streekeigen producten. Het zijn moderne bedrijven die duurzaam ondernemen. Deze bedrijven heten u van harte welkom en vertellen u graag over hun bedrijf en hun werkzaamheden. Bij enkele bedrijven worden speciaal voor deze open dag extra activiteiten georganiseerd.

Deze prachtige agrarische fietsroute is leuk en inspirerend voor het hele gezin. Drenthe is de fietsprovincie. Beleef je Drenthe-moment!

Kom kijken, ruiken, proeven en beleven!

Waar kan ik starten?

Bij alle bedrijven kan er gestart worden. Deelname is op eigen risico. Deze boerenfietstocht wordt georganiseerd door LTO Noord afdeling Noord Drenthe.
De fietsroute is verkrijgbaar bij alle deelnemende bedrijven en bij de Molen van Rolde, Grote Brink 24 in Rolde. De Molen van Rolde is verder alleen op zaterdag open. Deelname is gratis! De fietstocht is ongeveer 37 km lang en de bedrijven zijn van 9.30 tot 16.30 uur geopend. We adviseren de deelnemers om op tijd te starten aangezien er veel te zien is tijdens de route.

Voor de fietsers die met de auto komen: Bij Vreugdenhil in Eldersloo is ruime parkeergelegenheid. In Rolde kan men parkeren bij de Boerhoorn en bij de sportvelden van het Boerbos. Dit is dichtbij het startpunt De Molen van Rolde is aan de Grote Brink.

Er zijn oplaadpunten voor E-bikes bij Vreugdenhil en Fruitbedrijf De Marwijkshof.
Graag vragen we E-bikers rekening te houden met fietsers en overige weggebruikers die ze passeren.

In de routebeschrijving staan vragen, de ingeleverde formulieren met de goede antwoorden geven kans op één van de streekeigen prijzen o.a. een mand met streekeigenproducten.